4 hari tau stay kat rumah.. memasak, mengemas, membasuh dan makan,..tgk tv melayan dak debab dina yg hyper tu..huiiiii amat memenatkan!..tapi seronok dan meriah la kt rumah yg tunggang langgang hahahah.. Hari pertama cuti, memasak resepi puding roti, tapi agak tak menjadi sbb kurang susu.. jadinya mcm nipis sikit, dan agak hangit. x apa lah tu baru percubaan pertama.. percubaan seterusnya dia la yg jadi chef,,resepi saya dan jeng2.. mmg menjadi plak.. heheh
Hari ke2 cuti masak nasi tomato,..boleh lah dan sedap untuk dimakan seisi keluarga kecual Dina yang tak berapa gemar sbb dia nak makan sndiri.. so we all bagi dia independence skit, makan ikut gaya tersendiri lah...
Hari ke 3,.. masak tomyam.. disebabkan tinggal isi2 ayam shj maka saya dengan semangat kerajinan terus membuat tomyam ayam kegemaran tirah... di makan bersama bihun dan kuetiaw.. hari ni tak makan nasi hoccay hehehe.. satu family diet..
Hari ke 4.. masak kari ikan..yeahhh dah lama sebenarnya tak masak kari.. setiap kali masak mesti ikut jgk resepi dkt plastik kari ikan babas tu.. cuma tambah santan kotak dan terung.. jadi dan sedap!
okey lah tata for now.. sbb idea belum datang skrang ni.. jumpa lagi tataa
No comments:
Post a Comment